Predstavljajte si sončno jutro v vipavski dolini, kjer zorijo bučke, obdane s svežino bazilike in aromo česna. Ko se zarežejo v ta namaz, se sliši nežen hrust, ki razkrije vso svežino mladih bučk. Zaokroženo s svilenim oprijemom ekstra deviškega oljčnega olja, ta namaz nudi pravo harmonijo okusov.
Uporaba:
Sestavine:
Zakaj maQfino?
Ker za Ireno in Denisa ni le namaz. Je zgodba, podedovana od Ireninega očeta, Tomaža. Vsak kozarec je poln spominov, tradicije in predanosti kakovosti. Ko boste poskusili ta namaz, boste začutili, kaj pomeni fino v svetu maQfino. Vzemite žlico, potopite se v tradicijo in se prepustite razvajanju vaših čutov.
Sestavine: bučke. česen, bazilika, ekstra deviško oljčno olje.
Irena in Denis, ki z ročno predelavo domačih dobrot le-te ponujata vsem, ki so za naravno, zdravo in okusno hrano. Oba sta zaprisežena gurmana.
V hiši, kjer živita, je Irenin oče Tomaž vedno nekaj vlagal in vse je bilo fino. Police v kleti so bile polne njegovih dobrot v kozarčkih. Z leti je ta hobi opustil in kozarčkov je začelo zmanjkovati. Nekega dne sta si zaželela jajčevcev, pa jih ni bilo več. In takrat sta jih prvič poskusila narediti sama, seveda nič drugače kot po Tomotovem receptu. S tremi kilogrami surovih jajčevcev sta se ukvarjala dva dni in naredila 6 kozarčkov. S prijatelji so jih izpraznili v enem večeru in ko so jima rekli, da bi z veseljem kupili tako vloženo domačo zelenjavo, a je nimajo kje dobiti jima je to dalo misliti, saj sva vedela, da podobnih izdelkov na lokalnem tržišču ni moč najti.
Zakaj maQfino?
Ime se je Ireni in Denisu ponudilo en večer v družbi prijateljev ob kozarčku vina in degustaciji prvih vzorcev, kjer sta večkrat slišala: »ma kako je to fino«, »ma je res fino«, »ma ku fino«. Tako je nastala znamka maQfino, kjer »ma« predstavlja začetek najinega priimka Marušič, »Q« kvaliteto, saj je v njunih produktih striktno le prvovrstna zelenjava ter »fino«, ker jima je fino, kar delata.
Seznanite se z najnovejšimi ponudniki, vročimi ponudbami in ostalim uporabnim čtivom Ljubim Domače.