Kaj ko bi ti razkrili skrivnost, kje Sredozemlje sreča celinsko Evropo? Ni potrebno potovati daleč – to magično srečanje je ujeto v kozarčku tega domačega namaza. Predstavljaj si nežne kose svežih jajčevcev, ki se srečajo z bogatimi na soncu posušenimi paradižniki, katerih okus je nadgrajen s pridihom dima iz bukovega lesa. Vse skupaj je harmonično začinjeno s česnom, peteršiljem in kaprami, ter povezano z zlatim objemom ekstra deviškega oljčnega olja.
Zapri oči in občuti, kako se slastne note tega namaza topijo na tvojem jeziku, ustvarjajo pa mozaik okusov, ki te popelje na piknik v senci oljčnega drevja ob obali, s pogledom na sončno celino v daljavi.
Uporaba:
Zgodba o nastanku:
Irena in Denis sta duša maQfino – zaprisežena gurmana, ki ljubita to, kar delata. Ko degustiraš njun namaz, ne uživaš le v okusu, temveč v ljubezni, strasti in dediščini, ki je prisotna v vsakem kozarčku.
Ko se naslednjič vprašaš, zakaj maQfino? Pomisli na kombinacijo Marušičeve dediščine, striktne kvalitete in preproste radosti do tega, kar Irena in Denis ustvarjata. In seveda, ker je... fino!
Sestavine: naravno sušeni paradižniki, jajčevci, česen, peteršilj, kapre, hladen bukov dim.
Irena in Denis, ki z ročno predelavo domačih dobrot le-te ponujata vsem, ki so za naravno, zdravo in okusno hrano. Oba sta zaprisežena gurmana.
V hiši, kjer živita, je Irenin oče Tomaž vedno nekaj vlagal in vse je bilo fino. Police v kleti so bile polne njegovih dobrot v kozarčkih. Z leti je ta hobi opustil in kozarčkov je začelo zmanjkovati. Nekega dne sta si zaželela jajčevcev, pa jih ni bilo več. In takrat sta jih prvič poskusila narediti sama, seveda nič drugače kot po Tomotovem receptu. S tremi kilogrami surovih jajčevcev sta se ukvarjala dva dni in naredila 6 kozarčkov. S prijatelji so jih izpraznili v enem večeru in ko so jima rekli, da bi z veseljem kupili tako vloženo domačo zelenjavo, a je nimajo kje dobiti jima je to dalo misliti, saj sva vedela, da podobnih izdelkov na lokalnem tržišču ni moč najti.
Zakaj maQfino?
Ime se je Ireni in Denisu ponudilo en večer v družbi prijateljev ob kozarčku vina in degustaciji prvih vzorcev, kjer sta večkrat slišala: »ma kako je to fino«, »ma je res fino«, »ma ku fino«. Tako je nastala znamka maQfino, kjer »ma« predstavlja začetek najinega priimka Marušič, »Q« kvaliteto, saj je v njunih produktih striktno le prvovrstna zelenjava ter »fino«, ker jima je fino, kar delata.
Seznanite se z najnovejšimi ponudniki, vročimi ponudbami in ostalim uporabnim čtivom Ljubim Domače.