Barbera – Sorta: 100 % barbera
Poreklo: Primorska, Vipavska dolina
Kakovost: vrhunsko
Vsebnost sladkorja: suho
Tip: rdeče
Grozdje je trgano ročno v mesecu oktobru.
Postopek: Grozdne jagode v stiku z moštom pustimo 8 dni, sledi biološki razkis, nato pretok: 60 % lesena posoda, 40 % posoda iz nerjavečega jekla.
Barva: Temno karminasta po celotni površini in na robu. Lepo dozorela barva odkrije rjavkaste odtenke.
Vonj in aroma: Po slivovem džemu, temnem jagodičevju, predikatna nota.
Okus: Z zorenjem v leseni posodi je razvil dolg, prijeten okus, taninov je veliko, vendar so mehki in prijetno zaokroženi.
V dobri družbi z:
Temperatura serviranja: 14-16°C.
12.5 %
Minister za zdravje opozarja: Redno uživanje alkohola škoduje zdravju.Posestvo Bercetovi – družina, ki na lastni zemlji na robu Vipavske doline skupaj dela, a se tudi skupaj veseli, ustvarja, potuje in živi. Delo na lastni zemlji je njihova najvišja vrednota in način življenja, ki po njihovih žilah teče iz generacije v generacijo.
Več kot 500 let je dolga njihova vinogradniška tradicija. Po rodovniških knjigah in drugih zapisih jo je mogoče slediti vse do leta 1400. Iz tistega leta izvira najstarejši znani zapis njihovega priimka v kraju Dornberk, zapis o plačilu fevda za vinograd, ki ga imajo še danes v lasti.
Njihova dolga tradicija je dokaz vztrajnosti in predanosti, zato so jo ovekovečili in ohranili na družinskem drevesu rodbine Berce. Vinarsko znanje se je v njej – saj kri ni voda – prenašalo iz roda v rod in hkrati šlo v korak s časom.
Seznanite se z najnovejšimi ponudniki, vročimi ponudbami in ostalim uporabnim čtivom Ljubim Domače.