Rebula – Sorta: 100% Rebula, avtohtona sorta - macerirana.
Poreklo: Primorska, Vipavska dolina
Kakovost: vrhunsko
Vsebnost sladkorja: suho
Tip: oranžno
Grozdje je trgano ročno v mesecu septembru.
Postopek: Maceracija do konca fermentacije, hladna fermentacija. Nega leto in pol v lesenem bariq sodu, nato stekleničenje. Po stekleničenju vino še vsaj pol leta počiva v steklenici.
Barva: zlato rumena barva z oranžnimi odtenki.
Vonj in aroma: Po zrelem sadju in posušenih zeliščih.
Okus: Dolg, razkošen pookus po citrusih in agrumih. Harmonija kislin, polnost telesa in zaznavna mineralnost izredno dopolnjujejo okus, do odličnosti.
V dobri družbi z:
Temperatura serviranja: 10-12°C.
13.5 %
Minister za zdravje opozarja: Redno uživanje alkohola škoduje zdravju.Posestvo Bercetovi – družina, ki na lastni zemlji na robu Vipavske doline skupaj dela, a se tudi skupaj veseli, ustvarja, potuje in živi. Delo na lastni zemlji je njihova najvišja vrednota in način življenja, ki po njihovih žilah teče iz generacije v generacijo.
Več kot 500 let je dolga njihova vinogradniška tradicija. Po rodovniških knjigah in drugih zapisih jo je mogoče slediti vse do leta 1400. Iz tistega leta izvira najstarejši znani zapis njihovega priimka v kraju Dornberk, zapis o plačilu fevda za vinograd, ki ga imajo še danes v lasti.
Njihova dolga tradicija je dokaz vztrajnosti in predanosti, zato so jo ovekovečili in ohranili na družinskem drevesu rodbine Berce. Vinarsko znanje se je v njej – saj kri ni voda – prenašalo iz roda v rod in hkrati šlo v korak s časom.
Seznanite se z najnovejšimi ponudniki, vročimi ponudbami in ostalim uporabnim čtivom Ljubim Domače.