Rdeče, suho
Vinorodni okoliš: Vipavska dolina, Slovenija
Sorta grozdja: 100 % cabernet sauvignon
Trgatev: ročna trgatev
Maceracija: 14 dni
Zorenje: 2 leti v hrastovih sodih barik
Sestava tal: lapor
Temperatura serviranja: 18°C
Barva: temna rubinasta
Nos: harmoničen, čist, po zrelih gozdnih sadežih, posebej borovnicah, pikanten
Okus: Suh, poln, zrel, zmernih kislin, intenzivnega okusa. Zreli tanini z lepo žametno teksturo.
Spajanje s hrano: Cabernet sauvignon priporočamo k narezkom s pršutom, kozličku v borovničevi omaki, jedem iz divjačine, siru brie.
13.2 %
Minister za zdravje opozarja: Redno uživanje alkohola škoduje zdravju.Na posestvu Poljšak na Gradišču pri Vipavi, ki obsega 5 ha, vinska trta uspeva že več kot dve stoletji. Sončna lega vinogradov in visoke temperature dajejo grozdju idealne pogoje za zorenje.
Nad vinogradom bdi stara hiša prednikov gospodarja Sama Poljšaka, s prekrasnim razgledom na dolino. Pred hišo sta dva mogoča kostanja, v njej pa stari obokani hrami. Pohvalijo se lahko, da so že Francozi v času Napoleona pili njihovo vino.
Med kopanjem nove kleti so Poljšakovi naleteli na majhno jamo z vodnim izvirom, jo obzidali in osvetlili in jo z veseljem pokažemo tudi obiskovalcem. Poleg tega, da je jama zanimiva, je tudi zelo koristna, saj ustvarja prepotrebno vlago v kleti in jo hkrati hladi.
Vina Poljšak na pokušini vin večkrat gostijo majhne in večje skupine. Tovrstne degustacije večkrat popestrijo s prigrizki in glasbo.
Seznanite se z najnovejšimi ponudniki, vročimi ponudbami in ostalim uporabnim čtivom Ljubim Domače.