Sredi idilične primorske vasice ob reki Vipavi se nahaja Sadjarstvo Štor. Družinsko podjetje že 22 let vodita gospodar Radovan in njegova žena.
Mesnine Ilc
Z naborom domačih mesnin s poudarkom na kvaliteti, ki lahko zares izhaja samo iz doma rejenih živali, se Mesnine Ilc uvrščajo med zelo zaželene ponudnike.
Mesnine iz doline
Zakonca Petra in Aleš pripravljata in ponujata bogato bèro domačih mesnih izdelkov, ki se vam kar stopijo v ustih.
Vina Poljšak
Na posestvu Poljšak vinska trta uspeva že več kot dve stoletji. Sončna lega vinogradov in visoke temperature dajejo grozdju idealne pogoje za zorenje.
Domače dobrote Metka
Pri Domače dobrote Metka oživljajo okuse pozabljenih ali manj razširjenih plodov in rastlin. Tipične primorske okuse pripravljajo v izvirnih kombinacijah.
Uroš in Valentina
Uroš in Valentina se od 2015 lahko pohvalijo z lastno blagovno znamko, pod katero so združili svoje najbolj kakovostno sadje ter predelane izdelke.
Posestvo Avus
Mlado družinsko Posestvo Avus se nahaja v samem osrčju Vipavske doline, kjer ob soncu in burji zorijo naši pridelki.
Oljkarstvo Ronki
Oljkarstvo Ronki so eni izmed najbolj strastnih oljarjev v Vipavski dolini. V oljčniku, kjer so prva drevesa posadili leta 2004, raste več kot 300 oljk.
Kmetija Poljšakova brajda
Na kmetiji Poljšakova Brajda iz Šmarij na Vipavskem že več generacij obdelujejo štiri hektarje vinogradov v osrčju vipavskih gričev. Majhnost jim omogoča butičnost in prilagodljivost slehernemu gostu.
Penina Štrukelj
Družina Štrukelj se je začela ukvarjati z vinogradništvom približno pred tremi desetletji. Začeli so z manjšo količino malvazije, kasneje so dodatno posadili še chardonnay, pred dobrim desetletjem pa so zasadili še rebulo.
maQfino
Irena in Denis, ki z ročno predelavo domačih dobrot le-te ponujata vsem, ki so za naravno, zdravo in okusno hrano. Oba sta zaprisežena gurmana.
Ekološka kmetija Kobal
Ekološka kmetija Kobal so pretežno živinorejska kmetija, ki se ukvarja z rejo drobnice, imajo tudi nekaj prašičev in perutnine.
Zaloščan vina De Adami
Vinogradniška tradicija družine Slejko sega pred leto 1926. Te dni tradicijo nadaljuje Borut, četrta generacija družine Slejko. Razširil je posestvo, ki zdaj obsega 8 hektarjev, in s ponosom sledi poti svojih prednikov z dobro premišljenim načrtom
M&M
Na Marcovi kmetiji v vasi Ustje ob reki Vipavi v Vipavski dolini, ki jo tradicionalno sestavljajo trajni travniki, njive, vinogradi ter nasadi zelišč se mlada gospodarica ukvarja z naravno kozmetiko.
Kmetija Kante
Kmetija Kante se nahaja v Vipavski dolini na južnih pobočjih Trnovske planote, kjer je svoje prve nasade oljk posadila leta 2011, od takrat pa se je razširila in dodala še nekaj oljk ter lesk.
Gorski zeliščni čaji
Naravna kakovost zelišč, ki rastejo na Gori, skoraj tisoč metrov nadmorske višine, je osrednji element v čajih gospe Tončke. Kot prva uradna zeliščarka v Vipavski dolini je že desetletje predana temu, da ljudem ponudi vrhunske čaje in druge izdelke i...
Posestvo Berce
Delo na lastni zemlji je njihova najvišja vrednota in način življenja, ki po njihovih žilah teče iz generacije v generacijo.
Scherz
Njihova posebna strast so čiliji, ki obstajajo v mnogih variantah okusov, barv, arom in stopenj pekočine.
M Farm
V idilični vasici Malih Žabelj se nahaja mlada, a predana manjša kmetija, ki nosi v sebi duh tradicije in ljubezen do zemlje.
Mesnine Podobnik
Pri Mesninah Podobnik si že od samega začetka prizadevajo zagotoviti najbolj sveže mesnine, ki izhajajo iz preverjenih virov in izpolnjujejo visoke standarde kakovosti.
Zeliščna Kmetija Vilalavanda
Gojijo aromatične rastline, za namen destilacije. Imajo več nasadov (sivka, rožmarin, žajbelj, smilj, ameriški slamnik, itd.). Glavni produkti so eterična olja in hidrolati.
Kmetija Valič
Na robu majhne vasice, obdana z zelenimi vinogradi in nežno valovitimi polji, stoji kmetija Valič.
Ljubim Domače
Ljubim Domače zagotavlja najkvalitetnejše produkte v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in pridelovalci z območja celotne Slovenije.
Golden Ring Cheese
Mala butična sirarna ki svoje poslanstvo udejanja na enem lepših kotičkov Vipavske doline.
Hortikulturni center Biotehniške fakultete
Učno-raziskovalni hortikulturni center na Goriškem omogoča študentom praktično usposabljanje v sodobnem nasadu hrušk, kakijev, breskev, jabolk in zelenjavnic v plastenjakih.
Kmetija Cigoj
Na 40 hektarih pridelajo večino hrane in krme, voda za prašiče pa je studenčnica z njihovega izvira.